Huidige situatie Spanje

Huidige situatie Spanje


 

Spanje is al ver voor de rest van Europa in een crisis beland. Er werd gewoon veel te veel gebouwd en er werd niet goed gekeken naar de verlangens van de kopers.

De prijzen in- en rondom Marbella zijn daardoor spectaculair gedaald. Veel projectontwikkelaars  zijn failliet gegaan en niet afgebouwde projecten zijn in handen van de Spaanse banken gekomen. Zo gebeurde er dus jaren lang niets, maar in 2013 hebben de banken stappen ondernomen om hun bezittingen weer te kunnen verkopen. De projecten worden nu afgebouwd met geld van deze banken (lees: middels steun van de Europese unie). De projecten worden compleet opgeleverd en de woningen beschikken over alle faciliteiten, zelfs de plantjes staan al in de tuin. Meubels erin en men kan zo gaan wonen.

De banken bieden ook zeer lage rentetarieven aan bij het afsluiten van een hypotheek, soms hoeft men zelfs maar 1,7% rente te betalen. Doordat de woningen door de bank worden geleverd, is men er zeker van dat alles tot in de puntjes is geregeld. Alle benodigde vergunningen zijn aanwezig.

Deze situatie zal echter niet lang meer duren, de eerste prijsstijgingen zijn al een feit. Kopers uit alle landen komen nu immers op deze koopjes af. Ook het aflopen van de crisis zal voor de nodige prijsstijgingen gaan zorgen. De woningen worden op dit moment echter zelfs nog onder de bouwprijzen verkocht en dan praten we ook nog eens over de toplocatie Marbella.

Iemand die altijd al een woning in een warm oord zocht, moet nu bijna wel zijn slag slaan. Je kan al onder de €100.000 een prachtig appartement kopen op loopafstand van het strand. Beschikt men niet over voldoende contant geld, dan springen de banken bij middels spectaculair lage hypotheken. De maandelijkse lasten zijn op deze manier super laag en zelfs (indien gewenst) middels gedeeltelijke verhuur prima te compenseren.